woensdag, 29. december 2010 - 8:51

Vermiste man dood aangetroffen in wak op de Bergsche Achterplas

Rotterdam

Een inwoonster van Rotterdam meldde dinsdagmiddag rond zes uur dat zij haar 76-jarige man niet meer kon bereiken. Deze zou wellicht op een van de eilandjes in de Bergse Achterplas kunnen verblijven

Omdat de eilandjes vanwege het slechte ijs heel slecht bereikbaar waren, zette de politie groot in om daar te komen. Aangezien er wel sporen op het ijs zichtbaar waren werd de mogelijkheid niet uitgesloten dat de man daar inderdaad zou zijn.

De politiehelikopter werd vervolgens ingezet omdat die met warmtebeelden kon vaststellen of er iemand op de eilandjes was. Dat bleek na een lange zoekactie niet het geval. Op en rond de eilandjes werd geen warmte waargenomen die op de aanwezigheid van een mens duidde.

Omdat de politie alle risico's wilde uitsluiten is met behulp van een sleepplank en een Zodiac van de brandweer politiepersoneel met een hond op de eilandjes afgezet. Ook met behulp van de hond werd niemand gevonden.

Rond 01.00 uur woensdagmorgen meldde een burger dat hij iets had gezien in een wak van het ijs op de Bergsche Achterplas. Na onderzoek door de politie bleek het om een lichaam te gaan. Personeel van de Zeehavenpolitie heeft het lichaam uit het water gehaald. Al snel werd duidelijk dat het om de vermiste man ging. Het lichaam is geborgen.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):