woensdag, 4. augustus 2010 - 11:38

Vermiste vrouw teruggevonden dankzij Burgernet

Menaldum

Een vermiste vrouw uit Menaldum is weer terecht dankzij Burgernet. Een deelnemer zag de vrouw zitten op een bankje bij een tankstation aan de A31 nabij Dronrijp. Hij waarschuwde vervolgens de politie.

Ondanks dat Burgernet (nog) niet actief is in de gemeente Menaldumadeel heeft de centralist van de Meldkamer Friesland toch besloten om een burgernetactie te starten. De deelnemers in de omliggende gemeenten, waar Burgernet wel actief is, kregen het verzoek om uit te kijken naar de vrouw.

De vrouw had dinsdagmiddag 75 eenheden insuline ingenomen en had vervolgens in verwarde toestand haar woning verlaten. Haar echtgenoot maakte zich ernstig zorgen over zijn vrouw en waarschuwde via 1-1-2 politie.

Een deelnemer van burgernet zag de vrouw zitten op een bankje bij een tankstation aan de A31 nabij Dronrijp. Hij waarschuwde vervolgens de politie. De agenten gingen naar de parkeerplaats bij het tankstation en troffen daar de vrouw aan. Met de nodige moeite konden de agenten de vrouw onder controle krijgen. Vervolgens werd ze per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Hier werd de vrouw voor nader onderzoek opgenomen.
Provincie:
Tag(s):