woensdag, 18. augustus 2010 - 11:20

Veroorzaker ongeval zit ernaast

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag 17 augustus proces-verbaal opgemaakt tegen een 17-jarige inwoner van Den Haag die op het Prins Clausplein ter hoogte van Den Haag een ongeval veroorzaakte.

Een oplettende medewerker van de Koninklijke Marechaussee zag dat de jongeman na het ongeval de bestuurderszitplaats verwisselde voor de passagiersstoel. De minderjarige jongeman was niet in het bezit van een rijbewijs. Dat kon ook niet gelet op zijn leeftijd.

De bestuurder van de bestelbus verloor de macht over het stuur toen hij door de bocht reed van het Prins Clausplein van de A12 richting de A13. Hij raakte hierbij een andere bestelbus en een personenauto.

De medewerker van de Koninklijke Marechaussee zag dat de veroorzaker van het ongeval, nadat hij tot stilstand was gekomen, naar de bijrijderstoel klom. De bijrijder klom vervolgens achter het stuur en zette de bestelbus op de vluchtstrook. Door het kordate optreden van de militair kon de echte bestuurder als verdachte worden aangemerkt. Hij bleek minderjarig en niet in het bezit van een rijbewijs B.

De Hagenees verklaarde aan de medewerkers van de Verkeerspolitie van het KLPD dat tijdens hun rit de bestuurder in slaap was gevallen en de auto op de rijbaan tot stilstand had gebracht. Hij had zich geen seconde bedacht en het stuur overgenomen en de rit voortgezet.

De bocht op het Prins Clausplein had hij kennelijk met een te grote snelheid genomen, waardoor hij in een slip terecht kwam. Hij veroorzaakte met zijn rijgedrag een gevaarlijke situatie die uiteindelijk uitmondde in een aanrijding met twee andere auto’s. Bij het ongeval vielen geen gewonden.
Provincie:
Tag(s):