maandag, 22. november 2010 - 8:42

Verzoek onderzoek xtc-gebruik Sander V. door ouders Milly Boele

Sander V., verdachte van de moord op Milly Boele, slikte behalve softdrugs mogelijk ook xtc. Dit schrijft de Telegraaf maandag.

Op basis van deze gegevens willen de ouders van Milly Boele nu dat de rechter deze week nog geen vonnis velt, maar dat het onderzoek tegen Sander V. wordt heropend. Hun advocaat, Frank van Ardenne, heeft hiertoe een verzoek ingediend.

Sander V. heeft tegenover de politie verklaard dat hij alleen geblowd zou hebben.
Als hij ook xtc zou hebben gebruikt kan dat de betrouwbaarheid van zijn verklaringen aantasten, waardoor hij mogelijk een zwaardere straf krijgt.
De krant zegt aanwijzingen te hebben dat V. rond de moord op Milly ook xtc gebruikte, maar dat zou niet door de politie zijn onderzocht.

Justitie geeft toe dat op de trui van het 12-jarige slachtoffer sporen van urine en mdma, de werkzame stof in xtc, zijn gevonden. V. werd echter niet getest op xtc-gebruik, omdat dit vanaf drie dagen na het gebruik geen zin meer zou hebben en hij zes dagen na de moord werd opgepakt.

Forensische experts zeggen in de krant dat xtc wel degelijk nog langer op te sporen is. Door haaronderzoek zou mdma nog heel aantoonbaar zijn. Bij V. zijn voor de zaak eerdere haren afgenomen.

Hoewel het niet gebruikelijk is dat rechters in dit stadium van de rechtszaak nog afwijken van de planning, is dat nog wel mogelijk. De ouders van Milly
realiseren zich geen rechten te hebben in het strafproces, maar doen een beroep op de welwillendheid van de rechter.
Provincie:
Tag(s):