zondag, 14. november 2010 - 15:32

Vier agenten gewond bij aanhouding

Haarlem

Vier politiemensen raakten zondagmorgen gewond tijdens de aanhouding van een passagier in een Connexxionbus in Haarlem. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Zondagmorgen omstreeks 04.30 uur kreeg de politie een melding van een conflict in een Connexxionbus op de Aziëweg. Beveiligers van Connexxion hadden een passagier aangesproken op het feit dat hij zat te eten in de bus.

Toen de man niet mee wilde werken verzochten zij hem de bus te verlaten. Dit wilde de man niet. Toen de agenten de beveiligers te hulp schoten verzette de man zich hevig tegen zijn aanhouding en verwondde hierbij vier agenten. Ook zijn broer en andere passagiers bemoeiden zich met de situatie.

Uiteindelijk is de verdachte met behulp van een politiehond onder controle gebracht en aangehouden voor ambtsbelemmering. De verdachte is met een bijtwond aan zijn arm en been eerst naar een ziekenhuis vervoerd voor behandeling.

Hierna is de man, een 22-jarige Hoofddorper, ingesloten. Ook de broer van de man, een 20-jarige Zwanenburger, is aangehouden voor ambtsbelemmering en ingesloten. De recherche onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):