dinsdag, 9. februari 2010 - 22:23

Vier Olivier Award nominaties voor musical Sister Act

Amsterdam

De musical Sister Act, geproduceerd door Whoopi Goldberg en Joop van den Ende, is gisteren genomineerd voor vier Olivier Awards. De belangrijkste Britse theaterprijzen, vernoemd naar de acteur Laurence Olivier, worden 21 maart uitgereikt in het Grosvenor House Hotel in Londen.

De door Stage Entertainment ontwikkelde productie, naar het gelijknamige internationale filmsucces, ging op 2 juni 2009 in première in het Palladium Theatre in Londen en is nu genomineerd voor Beste Nieuwe Musical. Patina Miller, die de rol vertolkt van discodiva Deloris (destijds de rol van Whoopi Goldberg) kreeg de nominatie voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een musical. De nominatie voor Beste Vrouwelijke Bijrol in een musical kreeg Sheila Hancock voor haar rol als Moeder Overste. Anthony van Laast, bekend van zijn werk voor zowel de musical als de film MAMMA MIA!, kreeg de nominatie voor Beste Theater Choreografie.

Joop van den Ende maakte onlangs bekend dat de show een vervolg krijgt in Duitsland en vanaf dit najaar te zien zal zijn in het Operettenhaus in Hamburg. De regie komt in handen van de Nederlandse Carline Brouwer die als co-regisseur betrokken was bij de oorspronkelijke productie in het Londense Palladium. De productie op Broadway staat gepland voor 2011.
Categorie:
Tag(s):