vrijdag, 26. november 2010 - 16:58

Vier personen in korte tijd slachtoffer van straatroof in Roermond

Roermond

In Roermond zijn donderdagavond op een half uur tijd vier personen slachtoffer geworden van een (poging) straatroof.

Een 73-jarige man uit Roermond liep rond 20.00 uur over de Kasteel Heysterumstraat toen hij van achteren op de grond werd getrokken door twee onbekende mannen met een petje. De twee mannen van ongeveer 18 jaar met een getinte huidskleur en in het donker gekleed, schopten de man tegen zijn hoofd. Doordat het slachtoffer met zijn wandelstok om zich heen sloeg, zijn de twee weggevlucht in de richting van de Kasteel Osenstraat. Het tweetal heeft niets buitgemaakt. De man heeft door de straatroof diverse kleine verwondingen aan het hoofd, benen en armen opgelopen. Hij heeft zich hiervoor onder doktersbehandeling gesteld.

Ruim een kwartier later werden in het parkje aan Gebroek een jongen en meisje uit Roermond, beiden 15 jaar, door twee mannen beroofd. De twee mannen van ongeveer 20 jaar bedreigden de twee met een mes. Zij werden gedwongen hun GSM's af te geven. Van het meisje werd een MP3 speler en haar fiets meegenomen. De man die met het mes dreigde, droeg een jack met een rood/gele capuchon. De twee vluchtten weg op de fiets in de richting van Gebroek.

Rond 20.30 uur werd een 57-jarige vrouw het slachtoffer van tasjesroof. De vrouw liep over de Dr. Philipslaan toen twee mannen haar van achteren benaderden en een van hen haar tas afrukte. Het tweetal vluchtte te voet in de richting van het Kegelpaleis. De politie onderzoekt de straatroven en is op zoek naar mogelijke getuigen.
Provincie:
Tag(s):