zaterdag, 21. augustus 2010 - 15:14

Vier pony's met trailer de sloot in

Tjalleberd

Zaterdagochtend zijn 4 pony's met trailer en al in een sloot langs de A7 beland. De 62-jarige automobilist en de evenoude passagiere uit Rottevalle raakten hierbij gewond.

Het ongeval ontstond toen een 30-jarige automobilist uit Langelille tegen de achterzijde van de paardentrailer botste. De auto van het 62-jarige echtpaar belandde door de klap op de zijkant. De paardentrailer, met daarin de 4 pony's, schoot de sloot in. Alle pony's kwamen met de schrik vrij. Het echtpaar raakte gewond aan gezicht, nek en armen. Ze werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De agenten hadden het vermoeden dat de 30-jarige automobilist uit Langelille onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd daarom voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 255 ug/l, goed voor een rijverbod van één uur en proces-verbaal. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd op grond van artikel 164/5 van de Wegenverkeerswet, oftewel het veroorzaken van gevaar of hinder van de (algemene) verkeersveiligheid. Bureau Verkeersongevalsanalyse heeft de aanrijding onderzocht.
Provincie:
Tag(s):