maandag, 19. april 2010 - 8:53

Vierdaagse expositie '65 jaar bevrijd'

Exloo

Van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 april vindt in de expositieruimte van het gemeentehuis in Exloo de vierdaagse expositie ‘65 jaar bevrijd’ plaats. ’s Ochtends bezoeken de groepen 8 van het basisonderwijs de expositie, ’s middags is de tentoonstelling geopend voor publiek.

In de expositie ’65 jaar bevrijd’ staat de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Borger-Odoorn centraal. Authentieke voorwerpen, foto’s en archiefmateriaal schetsen een beeld van de gebeurtenissen in de gemeente in de periode 1940-1945. Thema’s als mobilisatie, de bezetting, de Jodenvervolging, de gevallenen en de bevrijding komen hierbij voorbij.

Ter afsluiting van de expositie houdt gastspreker Jan Bulthuis op vrijdagavond 23 april een lezing. De heer Bulthuis, lid van de toenmalige knokploeg, zal vertellen over zijn ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hierbij gaat hij onder meer in op de dropping in Westdorp en zijn deelname aan de overval op de gevangenis in Assen.

De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door de Samenwerkende bevrijdingscomités Borger en omstreken en de gemeente Borger-Odoorn.
Provincie:
Tag(s):