dinsdag, 14. december 2010 - 14:17

Vierduizend kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen

De politie heeft afgelopen vrijdag twee partijen illegaal vuurwerk in beslag genomen. Een partij in Kamerik en een partij in Vianen.

Die dag stellen agenten naar aanleiding van binnengekomen informatie een onderzoek bij een pand in Kamerik. Daar treffen ze een partij van 3500 kilo illegaal vuurwerk aan. Ze houden ter plaatse twee verdachten aan. Het gaat om mannen van 57 en 67 jaar uit Utrecht. De verdachten moeten voor verhoor mee naar het politiebureau. Daar worden ze voor nader onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld. De politie laat de 67-jarige verdachte op maandag 13 december weer vrij. De 57-jarige verdachte zit nog vast.

Uit het onderzoek blijkt dat er vermoedelijk ook vuurwerk in een pand van een 59-jarige man in Vianen ligt. Daar treffen agenten diezelfde dag nog eens 500 kilo aan illegaal vuurwerk aan.

De politie neemt al het illegale vuurwerk in beslag en maakt tegen de verdachten proces-verbaal op. Het in beslag genomen vuurwerk bestaat onder andere uit meer dan honderd 100.000-klappers.
Provincie:
Tag(s):