maandag, 6. september 2010 - 13:33

Vijf aanhoudingen na bedreiging met bijl

Klazienaveen

Op het Van Echtenskanaal NZ in Klazienaveen heeft de politie zondagmiddag vijf mannen aangehouden op verdenking van bedreiging en vuurwapenbezit.

Kort daarvoor was aan de Lange Spruitstraat in Klazienaveen een 30-jarige man bedreigd met een bijl. De vijf mannen die bij dit incident betrokken waren reden weg in een auto met Duits kenteken. De bedreigde man gaf het kenteken door aan de politie en meldde dat de mannen mogelijk een vuurwapen bij zich hadden.

Een politiepatrouille trof de bewuste auto aan op het Van Echtenskanaal. Met assistentie van een aantal agenten en een patrouille van de Koninklijke Marechaussee werden de vijf verdachten uit de auto gehaald en geboeid overgebracht naar het politiebureau. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen en afgevoerd.

Op het politiebureau werd duidelijk dat de bedreiging was gedaan door één van de verdachten. Deze man, een 32-jarige man die staat ingeschreven op een adres in Beilen, is ingesloten. De man was onder invloed van alcohol en waarschijnlijk drugs. In zijn kleding vond de politie hij een kleine hoeveelheid drugs. Ook dat is in beslag genomen. De andere vier waren niet bij de bedreiging betrokken en zijn na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.

De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):