dinsdag, 8. juni 2010 - 21:37

Vijf aanhoudingen na inbraak en overval

Dinsdagochtend zijn rond 02.00 uur vijf mannen in de leeftijd van 21 tot en met 42 jaar uit Haarlem, Alkmaar, Wognum en Hoorn aangehouden op de Nollenweg.

Agenten zagen de auto met de mannen rijden op de Middenweg in Heerhugowaard. Deze auto was vlak hiervoor gesignaleerd bij een inbraak in een café aan de Dorspstraat in Obdam. De auto werd gevolgd en de bestuurder kreeg op de Nollenweg een stopteken. De vijf inzittenden van het voertuig werden aangehouden. De mannen bleken voor de inbraak in het café ook een overval te hebben gepleegd op een snackbar aan de Lindengracht in Opmeer.

Vier van de mannen waren even na 24.00 uur de snackbar binnengekomen. Zij bedreigden de medewerker met een vuurwapen. De medewerker moest de kassa-lade openen. De lade werd weggegrist en uit de broekzakken van de man werden spullen gehaald. Ook een andere medewerker werd onder schot gehouden. Zij moesten op de grond gaan liggen. De mannen namen nog wat spullen mee uit de snackbar en vertrokken.

In de auto van de mannen werden spullen aangetroffen afkomstig uit de snackbar in Opmeer. Voor zover bekend werd er bij de inbraak in het café in Obdam niets weggenomen
Provincie:
Tag(s):