donderdag, 16. december 2010 - 15:48 Update: 08-07-2014 0:29

Vijf Euro NCAP-sterren voor Audi A1

De Audi A1 heeft bij de testcyclus van Euro NCAP de hoogst mogelijk score van vijf sterren behaald. Dat betekent dat de Audi A1 tot de veiligste auto’s in zijn segment behoort. Uit de testcyclus bleek dat de Audi A1 zijn inzittenden bij alle soorten van aanrijdingen (voor, achter en opzij) een zeer goede bescherming biedt. Bovendien is de voetgangerbescherming van hoog niveau.

Bij de Euro NCAP-testcyclus wordt de passieve veiligheid van een auto aan een nauwgezet onderzoek onderworpen. Elke auto ondergaat daartoe crashtests waarbij aanrijdingen van voren, van achteren en van opzij worden gesimuleerd. De Audi A1 haalde op elk van deze onderdelen de maximale score van vijf sterren. De veiligheid van kinderen wordt binnen de Euro NCAP-cyclus apart beoordeeld. Ook op dit punt scoorde de Audi A1 bijzonder goed.

Goede bescherming van andere verkeersdeelnemers
Bij een aanrijding beschermt de Audi A1 niet alleen zijn inzittenden optimaal, maar ook andere verkeersdeelnemers. Het front van de auto is zodanig ontworpen dat de gevolgen van een aanrijding voor voetgangers en fietsers zo gering mogelijk zijn. Ook op dit specifieke punt behaalde de Audi A1 een hoge score. Ten slotte behaalde de Audi A1 ook een topnotering bij de beoordeling van de systemen die juist bedoeld zijn om ongevallen te veroorzaken. Het standaard ESP met elektronisch sperdifferentieel bijvoorbeeld draagt bij aan een zeer neutraal, stabiel en dus veilig weggedrag.

Het Euro NCAP Consortium dat tot doel heeft de verkeersveiligheid systematisch te verbeteren, is opgericht in 1997. In het consortium zijn naast vertegenwoordigers van Europese verkeersministeries ook automobielclubs, verzekeraars en consumentenorganisaties vertegenwoordigd.
Categorie:
Tag(s):