zaterdag, 18. december 2010 - 19:01

Vijf gewonden na inrijden op uitgaanspubliek

Etten-Leur

Vijf personen raakten in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond in het centrum van Etten-Leur. Dat gebeurde omstreeks 02.15 uur op de Markt.

Een groepje café-bezoekers kreeg op de kruising de Markt met de Lambertusstraat onenigheid met de inzittenden van een passerende auto. De bestuurder van het voertuig gaf een aantal keren flink gas met ontkoppelde motor, wat tot een reactie van cafébezoekers leidde. Er ontstond ruzie, waarbij iemand uit de bewuste auto stapte en klappen uitdeelde.

Een van de cafébezoekers (31) werd door de automobilist opzettelijk klemgereden tegen een hekwerk. De 31-jarige man raakte daarbij licht gewond. Vervolgens maakte het voertuig een draai, waarbij drie personen geraakt werden. Zij liepen o.a. botbreuken op. De auto reed daarna via het voetpad en het fietspad terug de Markt op, keerde en reed vervolgens nog een vijfde persoon aan. Deze raakte niet gewond.

In totaal was er sprake van vijf gewonden. Enkele van de slachtoffers liepen botbreuken op en moesten voor medische behandeling naar het ziekenhuis. De auto ging er na het geweld vandoor. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoeveel personen er in de auto zaten. Nader verhoor van slachtoffers en getuigen zal daar verder uitsluitsel over moeten geven. Daarbij worden ook de personalia en verwondingen van de slachtoffers verder in kaart gebracht. De politie verwacht morgen nadere informatie over dit geweldsincident te kunnen geven.
Provincie:
Tag(s):