zondag, 4. juli 2010 - 12:13

Vijf mannen aangehouden voor mishandeling van politieagenten

Hengelo

Twee politiemannen zijn zondagochtend in Hengelo gewond geraakt na te zijn mishandeld door een groep mannen. ‘De twee agenten moesten naar het ziekenhuis’, meldt de politie zondag.

Op zondag 4 juli 2010 omstreeks 3.32 uur zagen twee surveillerende politiemannen hoe een groep mannen zich vervelend en luidruchtig gedroeg in de Langestraat in Hengelo. De politiemannen spraken de groep hierop aan. Vervolgens zagen ze dat één van de mannen uit de groep opzettelijk een glas stuk gooide. De politiemannen wilden daarop de ‘glasgooier’ aanhouden.

De hele groep bemoeide zich met deze aanhouding en keerden zich tegen de twee politiemannen. De verdachte verzette zicht heftig tegen zijn aanhouding. Eén van de politieagenten hield de man vast. De andere politieagent waarschuwde dat hij pepperspray ging gebruiken.

Tegen hoofd getrapt
Door de worsteling van de verdachte kreeg, net als de agressieve mannen, ook de politieagent die hem vasthield pepperspray in zijn gezicht. De politieagent viel op de grond en werd getrapt door mannen uit de groep. Hierbij werd zijn hoofd diverse keren geraakt.

De ander politieagent werd ook overmeesterd en tegen zijn hoofd getrapt. De politieagenten riepen daarop om assistentie van hun collega’s en werden door hen en de aangesnelde portiers van de diverse horecagelegenheden uit hun benarde positie bevrijd. ‘Zowel getuigen als portiers namen hun verantwoordelijkheid en hielpen de politiemannen uit hun benarde positie’, meldt de politie.

Door het verspreiden van de diverse signalementen kon de politie op diverse locaties, waaronder in Almelo, vijf mannen aanhouden. Deze mannen, 20 jaar uit Haaksbergen, 23 jaar en 26 jaar uit Hengelo, 22 jaar uit Enschede en 21 jaar uit Almelo, worden verdacht van openlijke geweldpleging tegen de politiemannen. Allen zijn opgesloten en in verzekering gesteld.

De twee politiemannen hebben zich onder medische behandeling laten stellen in het ziekenhuis. Zij liepen diverse blauwe plekken, bulten op hun hoofd en hoofdpijn op. Na behandeling konden zij terug naar het politiebureau. Deze mishandeling heeft behoorlijke impact op de politiemannen.

De politie stelt een onderzoek in. Tevens wil de politie haar waardering uitspreken naar de betreffende horecaportiers en getuigen van het incident. Zij hebben daadwerkelijk hun verantwoording genomen door de politie onmiddellijk te helpen. Hierdoor konden de verdachten snel worden aangehouden en bleven de verwondingen beperkt
Provincie:
Tag(s):