vrijdag, 5. november 2010 - 16:07

Vijf scholen genomineerd voor Onderwijsprijs Drenthe

Regio

Drie basisscholen en twee scholen voor voortgezet onderwijs zijn genomineerd voor de Onderwijsprijs.

De basisscholen het Octaaf en de Driemaster uit Assen en de Heidehoek uit Vledderveen zijn met hun projecten in de categorie primair onderwijs geselecteerd. In de categorie voortgezet onderwijs neemt het AOC Terra VMBO-Groen uit Eelde het op tegen het Hondsrug College uit Emmen. Op 17 november zal blijken welke scholen de provincie Drenthe mogen vertegenwoordigen in de finale van de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs.

De vijf scholen zijn geselecteerd op basis van hun ingezonden projecten. Alle 12 Drentse inzendingen zijn bekeken door een jury bestaande uit Henk van de Boer, fractievoorzitter VVD Provinciale Staten, Klaas Samplonius, directeur/hoofdredacteur RTV Drenthe en Ria van der Werf, docente basisschool De Brug uit Klazienaveen). Op 17 november presenteren de genomineerden in de studio van RTV Drenthe hun project aan de juryleden.

De uiteindelijke winnaars ontvangen een bronzen olifant, ontworpen door kunstenaarscollectief De Provinçialen en uiteraard de nominatie voor de landelijke finale. Daarnaast krijgen alle genomineerden een juryrapport en stelt de provincie Drenthe per categorie ook een prijs beschikbaar voor de beste presentatie tijdens de uitreiking van de Onderwijsprijs Drenthe.

De Onderwijsprijs Drenthe wordt georganiseerd door de provincie Drenthe en het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP).
Provincie:
Tag(s):