woensdag, 19. mei 2010 - 21:57

Vijf verdachten aangehouden in witwaszaak woningbouwcorporatie

Hoofddorp

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de VROM-Inspectie heeft woensdag vijf verdachten aangehouden. Het gaat om een voormalig directielid en een voormalig werknemer van Stichting Gereformeerde Bouwcorporatie voor Bejaarden (SGBB) in Hoofddorp en drie directieleden/bestuurders van vastgoedbedrijven. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag laten weten.

Zij worden verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen van crimineel verkregen geld. Het strafrechtelijk onderzoek vindt plaats onder leiding van het Functioneel Parket.

Er zijn doorzoekingen verricht in woningen en bedrijfspanden in Hoofddorp, Houten, Badhoevedorp, Nieuw-Vennep, Breukelen, Amsterdam en Apeldoorn. Er is administratie in beslag genomen.

De VROM-IOD heeft een aantal onroerend goed transacties onderzocht waarbij de woningbouwcorporatie betrokken was. Het gaat om zowel aankoop als verkoop van onroerende goederen.

Het vermoeden bestaat dat bij deze transacties ook directieleden/bestuurders van verschillende vastgoedbedrijven betrokken zijn geweest. SGBB is door deze transacties waarschijnlijk voor miljoenen euro's benadeeld.

Aanleiding voor het onderzoek waren meldingen die in 2008 zijn gedaan bij het ministerie van VROM en in 2009 bij het Meldpunt Integriteit Woningcorporaties van de VROM-Inspectie over de betreffende corporatie.
Provincie:
Tag(s):