maandag, 2. augustus 2010 - 15:45

Vijf voertuigen in vlammen op door brandstichting

Oosterhout

De politie in Oosterhout stelt een onderzoek in naar aanleiding van autobranden die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden in Oosterhout.

Er zijn vijf auto's en een invalidenvoertuig uitgebrand. Een van de auto's bleek te zijn gestolen. De politie onderzoekt het verband tussen de verschillende branden.

Omstreeks 03.30 uur werd een autobrand gemeld aan de van Someren Downerlaan. Ter plaatse bleek een Hyundai in brand te staan. De brandstichter had kennelijk een ruit ingeslagen en iets brandends in de auto gegooid waardoor de vloermat in brand raakte. Een oplettende krantenbezorger heeft het brandje nog uit kunnen maken. Tevens is in dezelfde straat een Renault in de brand gestoken

Rond 04.45 uur werd wederom een autobrand gemeld, nu aan de Papendonk. Op de invalidenparkeerplaats stond een voertuig in brand. Verder op de parkeerplaats stonden een Mazda en een Suzuki in brand. De Suzuki bleek te zijn gestolen vanaf het Giethuiserf. De brandweer heeft van een derde auto de zijruit ingeslagen waarna deze nog veilig verderop in de straat kon worden geparkeerd. De uitgebrande auto's zijn getakeld.

Omstreeks 05.00 uur werd een auto in brand gestoken op de Wiekslag. Het betrof een zwarte Renault. De eigenaar hoorde geritsel, stapte uit bed en constateerde toen dat zijn auto in brand stond. Ook hier gaat de politie uit van brandstichting. Er ontstond ook schade aan een schutting.
Provincie:
Tag(s):