vrijdag, 24. december 2010 - 12:04

Vijf zwaargewonden na negeren stopteken politie in Rotterdam

Rotterdam

In de vroege ochtend van vrijdag 24 december zijn bij een eenzijdig ongeval vijf mannen zwaargewond geraakt. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Politiemensen zagen rond kwart over vijf op het Vasteland een auto rijden waarvan de lichten waren gedoofd. Zij besloten de auto te controleren en gaven de bestuurder op de Boompjes een stopteken.

De bestuurder gaf hieraan geen gevolg en ging er met grote snelheid vandoor. De agenten besloten de achtervolging in te zetten, maar kwamen daar vanwege de risico's (hoge snelheid in combinatie met de weersomstandigheden) snel op terug. Zij besloten de achtervolging te staken.

De verdachte auto reed met hoge snelheid door in de richting van de Abraham van Rijckevorselweg. Door onbekende oorzaak is hij op de andere weghelft tegen een boom tot stilstand gekomen. De vijf inzittenden zijn daarbij (zwaar) gewond geraakt. Zij moesten door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd.

Vanwege het sporenonderzoek door de Verkeers Ongevallen Groep van de politie Rotterdam-Rijnmond is de Maasboulevard tot ongeveer acht uur 's ochtends afgesloten geweest in beide richtingen.

De slachtoffers, mannen van 18, 20, 23, en 24 jaar oud en afkomstig uit Delft, Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda, zijn overgebracht naar verschillende ziekenhuizen. De bestuurder, een 23-jarige Delftenaar, was vermoedelijk onder invloed van alcohol.
Provincie:
Tag(s):