maandag, 20. december 2010 - 14:22

Vijftien jaar cel en tbs voor doodslag op homo-ontmoetingsplaats

De rechtbank van 's-Hertogenbosch heeft vandaag een 46-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien jaar en tbs met dwangverpleging voor doodslag.

De verdachte heeft op 26 oktober 2006 in een bos bij de homo-ontmoetingsplaats De Blauwe Kei in Lierop een 77-jarige man van het leven beroofd. Het slachtoffer, een vaste bezoeker van de homo-ontmoetingsplaats, is om het leven gebracht door een groot aantal messteken en door verstikking. Tot diep in de keelholte van het slachtoffer was een hoeveelheid plantaardig materiaal geduwd.

Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat een stukje plastic, dat onder het lichaam van het slachtoffer is gevonden, hoort bij een bepaald soort mes. Op grond van getuigenverklaringen stelt het hof vast dat de verdachte een dergelijk mes bij zich had tijdens een bezoek aan De Blauwe Kei vier dagen voor de dood van het slachtoffer. Een getuige heeft bovendien verklaard dat de verdachte de auto van het slachtoffer op 26 oktober 2006, nog voordat het lichaam van het slachtoffer was gevonden, te koop heeft aangeboden. Op de spijkerbroek van het slachtoffer is bovendien op meerdere plaatsen DNA-materiaal van de verdachte aangetroffen.

Het hof heeft bij de strafoplegging rekening gehouden met de gruwelijke manier waarop het slachtoffer om het leven is gebracht en met het feit dat de verdachte al eerder werd veroordeeld voor doodslag. In 1998 heeft hij zijn moeder gedood. Anderzijds heeft het hof rekening gehouden met het feit dat de verdachte volgens deskundigen van het Pieter Baan Centrum tijdens het feit verminderd toerekeningsvatbaar was.

De rechtbank âs-Hertogenbosch veroordeelde de man in deze zaak op 20 mei 2009 tot een gevangenisstraf van dertien jaar en tbs.
Provincie:
Tag(s):