zondag, 12. september 2010 - 12:31

Vijftien personen onwel in disco in Noordwijk

Noordwijk

In de nacht van zaterdag op zondag zijn in een uitgaansgelegenheid op de Grent in Noordwijk vijftien personen onwel geraakt toen traangas of een soortgelijke stof was vrijgelaten.

Het incident gebeurde even na 01.00 uur. Ze werden voor behandeling door ambulancepersoneel in een andere uitgaansgelegenheid opgevangen. Na behandeling konden zij naar huis.

Het publiek in de uitgaansgelegenheid kon snel via de nooduitgangen en de hoofdingang het pand verlaten. Op last van de brandweer is het hele pand ontruimd. Buiten heeft de politie het gebied rond de uitgaansgelegenheid afgeschermd voor onderzoek.

Ook is een gebied afgeschermd zodat de hulpdiensten hun werk konden doen. Om alles ordelijk en veilig te laten verlopen – alleen al in de uitgaansgelegenheid zelf waren naar schatting 700 man aanwezig – zijn ongeveer 40 politieagenten, twee agenten te paard en twee politiehonden ingezet. In overleg met de gemeente zijn de uitgaansgelegenheden op de Grent langer opengebleven waardoor het uitgaanspubliek verspreid en rustig huiswaarts keerde. Er hebben zich verder geen ongeregeldheden voorgedaan.

Onderzocht wordt nog wie verantwoordelijk is geweest voor het vrijlaten van het traangas. Op en in de omgeving van de Grent zijn twee personen aangehouden, een 18-jarige Katwijker en een 18-jarige Noordwijker, die de vorderingen van de politie niet opvolgden. Zij gedroegen zich vervelend cq jutten omstanders op.

Burgemeester Groen heeft zich direct na het gebeurde persoonlijk op de hoogte gesteld van de situatie ter plekke. “Ik leef mee met de getroffenen, want het is ingrijpend als een avondje uit op deze manier eindigt. Gelukkig heef naar het zich laat aanzien niemand ernstig letsel opgelopen”, aldus Groen. De burgemeester deelde verder mee, zeer onder de indruk te zijn van het adequate en vakbekwame optreden van de hulpdiensten en de algehele controle die de politie na het incident over het gebied uitoefende.
Provincie:
Tag(s):