maandag, 27. september 2010 - 12:37

Visser bedreigd met vuurwapen in IJsselstein

IJsselstein

Op zondagavond 26 september werd een man die wilde gaan vissen bedreigd met een wapen. De politie hield later een verdachte aan.

Rond 19.45 uur wilde een man 23-jarige jongeman uit Nieuwegein gaan vissen in het water bij de IJsselhal. Er waren daar al twee mannen aan het vissen en de Nieuwegeiner vroeg of zij het bezwaarlijk vonden dat hij iets verderop bij hen ging zitten. Eén van die mannen gaf aan dat niet te willen, maar de Nieuwegeiner vond dat onzin en ging iets verderop zitten, zodat de mannen geen last van hem hadden. De mannen begonnen zich vervolgens vervelend te gedragen. Er ontstond een woordenwisseling, waarna de 23-jarige jongeman uiteindelijk besloot weg te gaan.

De Nieuwgeiner gooide vervolgens zijn hengel in het water aan de Clinckhoeff uit. Plotseling kwam één van de mannen, die zo vervelend waren geweest, naar hem toe. Hij bedreigde hem met een vuurwapen en sommeerde hem weg te gaan. Hij voelde zich zo bedreigd, dat hij inderdaad wegging. Het slachtoffer ging naar het politiebureau en deed aangifte van bedreiging.

Agenten sloegen aan op het signalement van de verdachte en vermoedden dat het ging om een 27-jarige man uit IJsselstein. Zij troffen hem met enkele andere personen aan op het Hazenveld. Hij voldeed geheel aan het signalement en verklaarde inderdaad net gevist te hebben. Daarop hielden de agenten hem aan. Hij had geen wapen bij zich. Hij werd naar het politiebureau overgebracht ingesloten.

Agenten stelden een onderzoek in de woning van de verdachte in. Daar troffen zij een alarmpistool aan. Tevens stonden daar twee fietsen, waarvan één als gestolen te boek stond en van de ander het slot was verdwenen. Het wapen en de beide fietsen zijn in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):