vrijdag, 24. september 2010 - 13:01

Vissterfte in Beatrixhaven na grote brand

Maastricht

In de zijarm van het Julianakanaal langs de Klipperweg op industrieterrein Beatrixhaven in Maastricht is vrijdagochtend vissterfte ontdekt. Dit meldt de gemeente Maastricht.

Aan de Klipperweg woedde deze week een brand in een opslag van sloophout op een van de bedrijventerreinen. Of de brand de oorzaak is van de vissterfte wordt momenteel onderzocht. Een van de mogelijke oorzaken zou kunnen zijn dat de rook door de regen op het water is geslagen en daardoor zuurstofgebrek is ontstaan. Zekerheid daarover is er op het moment echter nog niet. Brandweer, gemeente en Rijkswaterstaat zijn inmiddels een onderzoek gestart. Ook is de brandweer direct begonnen met het toedienen van zuurstof aan het water om erger te voorkomen.

Na het uitbreken van de brand afgelopen maandag zijn door de brandweer en vervolgens ook door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu metingen verricht naar de aanwezigheid van hoge concentraties gevaarlijke stoffen. Die zijn toen niet vastgesteld. Bij die metingen zijn behalve lucht en bodem ook het water betrokken. Temeer, omdat het bedrijf aan de kanaalarm ligt.

Eerder vrijdagochtend kon het blussen van het nasmeulende houtafval beëindigd worden, omdat de brand definitief onder controle is.
Provincie:
Tag(s):