donderdag, 20. mei 2010 - 9:27 Update: 08-07-2014 1:04

Vitesse gaat meer dan 2 miljoen euro bezuinigen

(Elf Voetbal) Vitesse wil nieuwe contractenafspraken gaan maken met haar spelers, er komt een salarisplafond en de club wil zo snel mogelijk afscheid nemen van negen spelers.

De Arnhemse club grijpt de maatregelen aan om het tekort van ruim 2 miljoen euro, dat het dit seizoen oploopt, weg te werken.

De geelzwarten hebben daarvoor een bezuinigingsoperatie op touw gezet met als motto 'Terug naar de basis'. Vitesse zal 15 procent gaan bezuinigen op de kosten, voornamelijk via het verlagen van de spelerssalarissen. De clubleiding wil graag om de tafel met spelers, die nu drie tot vier ton verdienen, om te komen tot nieuwe afspraken. "Er wordt onder andere een plafond voor spelerssalarissen ingevoerd dat fors lager ligt dan het huidige niveau", zegt Maasbert Schouten, voorzitter van de Raad van Commissarissen, in een officieel persbericht. Van de huidige selectie van 27 contractspelers zullen er achttien overblijven, plus vier zogenaamde stagiairs uit de jeugd of Jong Vitesse. Met transferinkomsten van vertrekkende spelers en de daarmee gepaard gaande bezuiniging op de salariskosten, moet het gat op de huidige begroting deze zomer worden gedicht.

Uiterlijk over een jaar moeten de uitgaven en inkomsten weer in evenwicht zijn. Ook het premiesysteem gaat op de helling. In plaats van gewonnen duels en gelijke spelen te belonen, wil de club nu toe naar een systeem met een premie voor het bereiken van de play-offs, Europees voetbal of bekersucces. Op kantoor verdwijnen arbeidsplaatsen en algemeen directeur Paul van der Kraan gaat op eigen initiatief minder verdwijnen. De plek van vertrekkend technisch directeur Marc van Hintum wordt voorlopig ook niet ingevuld.

De reden voor het tekort ligt voornamelijk in de investeringen in de spelersgroep van de afgelopen jaren. In het nieuwe beleid moet er meer geïnvesteerd worden in de jeugdopleiding en de commerciële afdeling. Daarvoor zouden een nieuwe commercieel directeur en mogelijk accountmanager worden aangetrokken.
Categorie:
Tag(s):