maandag, 23. augustus 2010 - 17:16 Update: 08-07-2014 1:03

Vitesse heeft Rajkovic en Matic definitief binnen

Arnhem

(Elfvoetbal) "Give me two days", zei de nieuwe eigenaar Merab Jordania een week geleden toen hij sprak over nieuwe spelers voor Vitesse. Trainer Theo Bos zei vorige week dat hij maandag (vandaag dus) nieuwe krachten op de training verwachtte. Maar nog altijd is er geen spoor van vers bloed te herkennen in Arnhem.

Jordania woonde zaterdag het competitieduel met Twente (0-3) bij. Al voor het duel sprak hij over nieuwe aanwinsten. "Slobodan Rajkovic en Nemanja Matic? Ja, zij komen", beantwoordde de Georgiër de vraag of het Servische tweetal van Chelsea de Arnhemse gelederen komt versterken. "En ook Ismail Aissati is onderweg."

Maar zo stellig als de nieuwe eigenaar sprak, zo terughoudend was technisch directeur Ted van Leeuwen. De TD is naar eigen zeggen al drie jaar met Rajkovic bezig. "Maar het overtuigen om nu voor Vitesse te kiezen, wordt makkelijker. Net als Matic - een controlerende middenvelder die twee duels voor Chelsea in het Premiership speelde - is hij nu opeens haalbaar."

Volgens Van Leeuwen krijgt hij veel spelers aangeboden. "Ik merk dat de makelaars deze zomer niets gedaan hebben. Van Gunter Thiebaut tot Marko Pantelic, het niveau aan spelers dat wordt aangeboden varieert enorm. Maar we zijn nog met een hoop spelers bezig. De tijd is kort, dus je moet een hoop fuiken uitzetten en hopen dat er wat in blijft hangen."

Trainer Theo Bos heeft besloten om het allemaal maar op hem af te laten komen en niet te veel hoopvolle uitspraken meer te doen. "Merab wil een ploeg bouwen", sprak de coach. "Maar we moeten wel ruimte blijven creëren voor jonge spelers. Zij moeten aan hun minuten blijven komen. Ik heb na afgelopen maandag wel even aan de periode 'Karel Aalbers' moeten denken. Maar ik laat alles maar op me afkomen. Alle spelers die in beeld zijn bespreek ik met Merab en Ted van Leeuwen."

De hoop dat hij tegen Twente al over nieuwelingen kon beschikken, liet Bos vorige week snel varen. "De termijn van 'two days', zoals die maandag werd geschetst, was meer een geintje. Op hoeveel plekken Vitesse zondag tegen Feyenoord gewijzigd is? Daar durf ik geen uitspraken over te doen."

Een hoop onzekerheid dus in Arnhem. Eén ding is wel zeker: dit zal zeker niet het laatste bericht over Vitesse zijn deze week.

UPDATE: Vitesse heeft Slobodan Rajkovic en Nemanja Matic binnen. Ze staan dinsdag voor het eerst op het veld bij Vitesse. Het zijn de eerste twee aankopen van de nieuwe eigenaar Merab Jordania. De overgang van het duo zat er al aan te komen, maar is nu dus definitief. Ze waren zaterdag zelfs aandachtig toeschouwer tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente (0-3).

Vitesse had op dat moment al een akkoord bereikt met de spelers en club, maar moest nog al het papierwerk afhandelen. Dat is nu gebeurd. Vitesse hoopt zaterdag tegen Feyenoord al over Rajkovic en Matic te kunnen beschikken.
Categorie:
Tag(s):