zondag, 29. augustus 2010 - 16:43 Update: 08-07-2014 1:03

Vitesse mag niet klagen met 4-0 in De Kuip

Rotterdam

(Elfvoetbal) Als Merab Jordania deze week nog wat geld wil investeren in Vitesse, dan doet hij er verstandig aan om nog een aantal verdedigers aan te trekken. De Arnhemmers gaven tegen het op revanche gebrande Feyenoord kans op kans weg en mochten zelfs blij zijn dat het in De Kuip bij 4-0 bleef.

Met Nemanja Matic als enige nieuwe aanwinst in de basis (Ismail Aissati viel pas in de tweede helft in) begon Vitesse nog wel goed aan de wedstrijd, maar nadat Lasse Nilsson oog in oog met Erwin Mulder een droomkans had gemist, was het gedaan met het geel-zwarte gevaar.

Feyenoord nam het initiatief over en kwam al snel tot scoren. Leroy Fer bracht een corner van Tim de Cler terug in de doelmond, waarna Kelvin Leerdam bij de tweede paal uiteindelijk het laatste zetje gaf: 1-0. Via Ruben Schaken, De Cler, Fedor Smolov en Georginio Wijnaldum kregen de Rotterdammers in de tien minuten daarna kans op kans, maar telkens was Eloy Room de sta-in-de-weg.

Uiteindelijk had Feyenoord opnieuw een corner nodig om tot scoren te komen. De hoekschop van Luigi Bruins bleef liggen in het vijfmetergebied, waarna Fer het meest attent was en de 2-0 binnen tikte. Nog voor rust kregen Kelvin Leerdam en Schaken enorme mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen, maar oog in oog met Room faalden zij.

Ook in de tweede helft bleef het eenrichtingsverkeer. Beslissen deed Feyenoord het duel echter een kwartier voor tijd. Luc Castaignos, ingevallen voor Smolov, kon simpel binnen tikken nadat een mislukt schot van Leerdam voor zijn voeten belandde: 3-0.

De score werd in de slotfase nog verder opgevoerd door Wijnaldum, die een zelf versierde penalty (een cadeautje van scheidsrechter Wiedemeijer, want Frank van der Struijk deed niks) benutte. Zo nam Feyenoord vrij simpel revanche voor de uitschakeling tegen AA Gent en blijft Vitesse voorlopig met drie punten op de dertiende plaats staan.