maandag, 30. augustus 2010 - 13:18 Update: 08-07-2014 1:03

Vitesse overtreedt reglementen KNVB met drie huurlingen

Arnhem

(Elfvoetbal) Nederlandse clubs mogen volgens de regels van de KNVB niet meer dan twee spelers van dezelfde buitenlandse club huren. Vitesse heeft er drie van Chelsea: Nemanja Matic, Slobodan Rajkovic en Matej Delac.

"Het is een oude regel", zegt Renske Bruinsma, persvoorlichter van de KNVB in Trouw. "Waarvoor in de praktijk een gedoogbeleid wordt gehanteerd; we doen er eigenlijk nooit wat mee. Maar het staat iedereen vrij om de zaak aanhangig te maken bij de tuchtcommissie. In dat geval zullen zij er een oordeel over vellen. Als KNVB zullen we ieder geval niet het initiatief nemen."

Het wachten is dus op de eerste keer dat Vitesse de drie huurlingen opstelt. Stel dat Delac een penalty stopt terwijl Matic scoort op aangeven van Rajkovic en Vitesse daardoor met 1-0 wint... Wedden dat de verliezende club dan naar de tuchtcommissie stapt?

Excelsior heeft drie huurlingen van Feyenoord binnen de gelederen. Maar voor binnenlandse clubs is er een maximum van vijf spelers van dezelfde club bepaald door de KNVB.
Categorie:
Tag(s):