donderdag, 21. oktober 2010 - 16:24 Update: 08-07-2014 1:02

Vitesse stuurt Bos per direct weg

Arnhem

(Elfvoetbal) Theo Bos is geen trainer van Vitesse meer. De Arnhemse clubleiding besloot de oud-speler te ontslaan na een zeer tegenvallende seizoenstart.

De 45-jarige oefenmeester was sinds januari 2008 in Arnhem werkzaam als hoofdtrainer/coach. Daarvoor was hij speler, jeugdtrainer en assistent-trainer. Waar Bos aanvankelijk veel lof uitte, de club uit de degradatiezone haalde en zelfs nog bijna de Play-offs om een Europa League-ticket haalde, kon hij die lijn vorig jaar niet doortrekken.

Dit seizoen was erg hectisch in Arnhem. Het seizoen was nauwelijks gestart, toen plotseling ene Merab Jordania als nieuwe eigenaar werd gepresenteerd en hij beloofde de club binnen drie jaar het kampioenschap te bezorgen. Maar na negen wedstrijden in de huidige jaargang staat de club op een teleurstellende zestiende positie. Zondag ging de ploeg kansloos met 4-1 onderuit bij Roda JC.

Na afloop zinspeelde Bos al indirect op een vroegtijdig afscheid. "Iedereen kent de werkwijze in de voetballerij. Als het niet goed gaat, dan gaat dat vaak ten koste van de positie van de trainer."

Technisch directeur Ted van Leeuwen zegt de beslissing met pijn in het hart te hebben genomen. Bos laat weten op de clubsite teleurgesteld te zijn en vindt het jammer dat hij niet meer tijd heeft gekregen.

Vitesse gaat per direct op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Assistent-trainer Hans van Arum en keeperstrainer Raimond van der Gouw zijn gevraagd de taken tijdelijk waar te nemen.

UPDATE: "Ik had meer krediet verwacht van Vitesse", zegt Bos tegenover Omroep Gelderland over zijn ontslag. "Je weet hoe dingen werken in het voetbal, maar ik had gedacht dat ik meer tijd zou krijgen. Wat dat betreft had ik dit niet zien aankomen en komt het onverwacht."
Categorie:
Tag(s):