vrijdag, 12. november 2010 - 9:56

Vliegers moeten blazen op Schiphol

Schiphol

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft in samenwerking met de Koninklijk Marechaussee op donderdag 11 november 2010 op Schiphol 86 vliegers en 186 bemanningsleden gecontroleerd op alcoholgebruik. Niemand was in overtreding.

De controle vond, in nauwe samenwerking met de grote Nederlandse luchtvaartmaatschappijen, plaats in het Crew Center op Schiphol, waar vliegers en cabinepersoneel de vlucht voorbereiden.

Medewerkers van de verschillende luchtvaartmaatschappijen ondergingen een blaastest. Zij waren in het algemeen positief over de alcoholcontrole. De controles zijn tot 22.30 uur uitgevoerd door medewerkers van de Luchtvaartpolitie en Koninklijke Marechaussee. Periodiek houden zij dergelijke controles onder vliegers en cabinepersoneel. Dat gebeurt ook regelmatig op de kleine(re) vliegvelden.

In de luchtvaart is maximaal 90 ug/l (0,2 promille) toegestaan. Gedurende 10 uur voorafgaand aan de vlucht mag er door vliegtuigpersoneel geen alcohol worden genuttigd. Het aantal alcoholovertredingen in de luchtvaart is zeer gering. Per jaar wordt er gemiddeld één piloot betrapt op het gebruik van alcohol tijdens het uitoefenen van zijn of haar werkzaamheden.
Provincie:
Tag(s):