maandag, 15. november 2010 - 11:44

Vluchtende inbrekers weten na achtervolging aan politie te ontkomen

Woerden

In de nacht van zondag op maandag pleegden meerdere verdachten een inbraak. Zij gingen er in een auto vandoor.

Rond 03.05 uur kreeg de politie de melding van een inbraak bij een winkel aan de Voorstraat in Woerden. Terwijl agenten onderweg waren, gaf een getuige door dat de verdachten er via een steeg vandoor waren gegaan.

In de Rijnstraat zag een agent enkele mannen met bivakmutsen op in een auto zitten. De auto met de verdachten trok op en de agent probeerde met zijn auto de doorgang te blokkeren. De verdachten stopten echter niet, reden door, schampten de politiewagen en zetten hun vlucht voort in de richting van Kamerik. De politiewagen liep lichte schade op en de agent zette de achtervolging in.

Op de Spruitweg in Kamerik raakte de auto met de verdachten van de weg en belandde in een sloot. De inzittenden zijn vervolgens gevlucht. Ondanks een onderzoek in de omgeving, waarbij ook gebruik werd gemaakt van een politiehond en een warmtebeeldcamera, werden de verdachten daar niet meer aangetroffen. De auto is in beslag genomen en is door een takelbedrijf weggesleept. Het voertuig bleek van diefstal afkomstig te zijn. In de auto lag de vermoedelijke buit van de inbraak, een partij kleding.
Provincie:
Tag(s):