maandag, 5. juli 2010 - 14:49

Vluchtende verdachte vernielt solarboot

Leeuwarden

Een verdachte die op de vlucht was voor de politie heeft zondagmiddag schade toegebracht aan een solarboot van de TU Delft. Dit heeft de politie maandag laten weten.

De politie hield zondagmiddag rond 15.30 uur een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aan ter executie van een strafvonnis. Een stadswacht signaleerde op de Boterhoek een auto waarbij een groepje jongeren stond die zichtbaar onder invloed waren van alcohol of drugs.

Hij gaf dit door aan de Meldkamer van de politie Fryslan. Uit controle van het kenteken bleek dat de eigenaar gesignaleerd stond voor een onherroepelijk vonnis. Surveillerende agenten die naar de auto toe reden zagen dat de Leeuwarder weg sprintte richting Prinsentuin.

De agenten zetten de achtervolging in en zagen dat de 23-jarige over de zonnepanelen van een afgemeerde solar boot liep om vervolgens het water van de Prinsentuin in te duiken.

De man is uit het water gehaald en aangehouden. Aan de solarboot, eigendom van de TU Delft, die deelnam aan de Frisan Solar Challenge, ontstond grote schade. De Leeuwarder is ingesloten in het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):