dinsdag, 23. maart 2010 - 17:59

Vluchtpoging Maastrichtenaar eindigt in Jeker

Maastricht

In een poging aan de politie te ontkomen is een 30-jarige Maastrichtenaar maandagmiddag het riviertje De Jeker ingesprongen. Het bleef bij een poging. De man werd even later drijfnat aangehouden.


De Maastrichtnaar werd rond half zes door een patrouille staande gehouden toen hij met een auto met aanhanger over de Maasboulevard reed. Van dat voertuig bleek de APK verlopen. De Maastrichtenaar had geen papieren bij zich en vertelde dat de auto en de aanhanger niet van hem waren. Vervolgens gaf hij de naam van de rechtmatige eigenaar op als zijnde zijn eigen naam. Enig doorvragen van de agenten legde dit bloot. 
De man werd verteld dat hij werd aangehouden wegens het opgeven van een valse naam. Dit bleek voor hem het teken om het op een lopen te zetten. Hij rende richting de Botelboot en sprong zonder pardon De Jeker in. Snel ging hij onder een brug zitten. Het kostte de politie enige moeite om de man te overreden uit het water te komen. Doorweekt vertelde hij de agenten even later dat hij nog een boete had openstaan en daarom de valse naam had opgegeven en was gevlucht. De Maastrichtenaar moest nog bijna 1500 euro aan openstaande boete's betalen. Bovendien moet hij nog 25 dagen 'zitten' voor eerder gepleegde strafbare feiten
Provincie:
Tag(s):