woensdag, 8. september 2010 - 21:33

VMBO-Groen Eelde tweede op Olifanten Uitzwaaidag

Eelde

Klas 2A van AOC Terra VMBO-Groen Eelde is in de Grote Kerk in Emmen tweede geworden in de scholencompetitie in het kader van de Olifanten Parade Emmen.

Het Noorder Dierenpark in Emmen heeft enige tijd geleden een wedstrijd georganiseerd waarbij kunstenaars en 75 scholen een plastic olifant konden versieren. Vrijwel alle scholen kozen voor het beschilderen van de olifant. Maar de olifant van het deelnemende VMBO-Groen Eelde viel op omdat het de enige was die met een mozaïektechniek was versierd. De versierde olifanten zijn in de dierentuin tentoongesteld en tenslotte geveild door veilinghuis Christie’s. De opbrengsten zijn bestemd voor het behoud van de bedreigde Aziatische olifant.

De klassen van de drie beste ontwerpen en hun familie en vrienden waren uitgenodigd om aanwezig te zijn op de Olifanten Uitzwaaidag. Om 14.00 uur vond de prijsuitreiking van de scholencompetitie plaats. VMBO-Groen Eelde eindigde op de tweede plaats en kreeg daarom de zilveren olifant. “We zijn maar wat trots op onze leerlingen. Ze hebben een prachtig versierde olifant gemaakt”, aldus directeur Els de Ruijter. Na afloop van de prijsuitreiking ging de olifant weer mee naar AOC Terra in Eelde. De school heeft de olifant namelijk zelf aangeschaft. In de geplande nieuwbouw krijgt de olifant een prachtige plek. Met het geldbedrag wordt de Aziatische olifant gesteund, die met uitsterven wordt bedreigd.
Provincie:
Tag(s):