maandag, 24. mei 2010 - 20:40

Volle maanwandeling bij het Boomkroonpad

Drouwen

Op vrijdag 28 mei aanstaande is het volle maan. Tijdens deze mystieke avond organiseert Staatsbosbeheer een sfeervolle wandeling in boswachterij Gieten-Borger. Op een hele andere manier kunt u de natuur beleven in het schijnsel van de maan. De tocht zal voornamelijk in het teken staan van beleving, waarbij alle zintuigen worden aangesproken.

Onder begeleiding van een boswachter vertrekt u om tien uur ’s avonds als de zon net onder gaat. De spannende tocht voert door het bos, en over de heide. Eerst nog in de schemer,maar langzaam wordt het steeds donkerder in het bos, nog iets verlicht door de volle maneschijn!
Wellicht horen en zien we nog uilen, vleermuizen of andere nachtdieren, die na het ondergaan van de zon actief worden en hun voedsel zoeken. Tijdens de tocht zetten we onze zintuigen op scherp, want in de nacht hebben we al onze zintuigen nodig.

De volle maanwandeling vindt plaats op vrijdagavond 28 mei, start om 22.00 uur en duurt ongeveer tot middernacht. Het is handig om stevige wandelschoenen aan te trekken. Tevens raden wij u aan om lange mouwen en een lange broek te dragen tegen de muggen.
De kosten zijn € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

Vooraf aanmelden: telefoon 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl.
Provincie:
Tag(s):