maandag, 6. september 2010 - 11:03

Vondeling meegenomen door onbekende vrouw

Wolvega

Een baby die zaterdag in het Friesland te vondeling is gelegd, is meegenomen door een nog onbekende vrouw. Dit meldt de politie.

Zaterdag rond 17.00 uur fietste een minderjarige inwoonster van Wolvega via het fietspad van de Steenwijkerweg vanuit De Blesse naar Wolvega. Op een afstand van ongeveer 500 meter voor de bebouwde kom van Wolvega zag zij in de berm, vlak bij een sloot, een plastic zak liggen die bewoog.

De Wolvegaaster stopte en opende de plastic zak. Ze zag dat er een levende baby in de zak lag. Ondertussen kwam er een vrouw bij haar staan. Deze vrouw had zij eerder gezien want de vrouw had al geruime tijd achter haar gefietst.

De onbekende vrouw vroeg of de baby van haar was. Omdat dit niet het geval was heeft de vrouw de baby overgenomen om naar de politie te brengen. Bij de Lelylaan is de vrouw met de baby doorgelopen in de richting van het centrum van Wolvega.

De vindster heeft haar ouders in kennisgesteld maar toen die met de politie belden bleek dat de vrouw zich niet gemeld had.

Onderzoek

Door de technische recherche is een onderzoek ingesteld bij de vindplaats van de baby. Ook is er uitgebreid sporen onderzoek gedaan, zijn getuigen gehoord, is de speurhond ingezet en is een buurtonderzoek ingesteld. Dit heeft er niet toe geleid dat de verblijfplaats van de baby bekend is geworden.
Provincie:
Tag(s):