woensdag, 1. september 2010 - 21:40

Voor 2,5 miljoen euro aan hennep in maïs gevonden

Regio

Tijdens een helikoptervlucht van de politie in het kader van het project gericht op het opsporen van hennepveldjes in percelen maïs, zijn dinsdag in totaal acht hennepveldjes gevonden. Ruim 850 hennepplanten werden gerooid. De politie schat de straatwaarde van de opbrengst bij oogsten op ongeveer € 2,5 miljoen.

Dinsdagmorgen vloog de helikopter van het KLPD bemand met politiemensen uit Drenthe, over Langelo en omgeving. Daar werden vijf veldjes aangetroffen in percelen maïs aan de Oosterweg, Schaapkampweg, Osbroeksweg en Achterste Weg.

Dinsdagmiddag vloog de helikopter opnieuw en werden er nog drie veldjes aangetroffen in percelen maïs aan de Eenerstraat in Norg en de Middendrift in America. Vanuit de helikopter zijn politiemensen naar de veldjes gedirigeerd waarna gemeentepersoneel de planten uit de maïs haalden en ter vernietiging afvoerden. De eigenaars van de percelen maïs zijn of worden door de politie geïnformeerd. Er zijn totaal geen aanwijzingen dat zij bij deze illegale teelt betrokken zijn. Binnenkort worden er meer vluchten uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):