donderdag, 9. september 2010 - 21:17

Voorarrest verdachte babymoorden verlengd

Geleen

Het voorarrest van de 41-jarige vrouw uit Geleen die verdacht wordt van de moord op 3 baby's, is met 30 dagen verlengd. Dit heeft de rechtbank in Maastricht donderdag bepaald.

Het voorarrest is verlengd om het lopende onderzoek te kunnen volgen. De verlenging van de voorlopige hechtenis is bovendien gebaseerd op de overweging dat er sprake is van ernstige strafbare feiten (drie babymoorden), waardoor de rechtsorde ernstig is geschokt. De verdachte blijft onder alle beperkingen in voorlopige hechtenis.

Nadat de vrouw werd aangehouden zijn de stoffelijke overschotten van drie baby's in en rond haar huis gevonden. Aanleiding van het onderzoek was een melding van Bureau Jeugdzorg Limburg. Dit bureau heeft de afspraak met onder andere beroepskrachten van andere instellingen dat wanneer zij ernstige problemen vermoeden met kinderen, zij een signaal geven aan het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) van Bureau Jeugdzorg Limburg. Dat is in dit geval ook gebeurd. Het AMK heeft na onderzoek, de signalen doorgegeven aan Justitie. Verder heeft het Bureau Jeugdzorg geen betrokkenheid met het gezin in Geleen.
Provincie:
Tag(s):