donderdag, 23. december 2010 - 19:44

Voorlopige hechtenis verdachte zedenzaak kinderdagverblijf niet verlengd; OM in hoger beroep

Ens

De eigenaar van het kinderdagverblijf in Ens is donderdag voorgeleid aan de rechter commissaris in de rechtbank in Lelystad. Hij wordt verdacht van het plegen van ontucht met twee jonge kinderen. De vordering van de officier van justitie, die wilde dat de verdachte langer vast blijft zitten, is afgewezen.

De rechter commissaris is van oordeel dat er onvoldoende ernstige bezwaren bestaan voor de verdenking dat er sprake is van seksueel binnendringen in het lichaam van een van de meisjes. De verklaring van dit nog heel jonge meisje wordt niet ondersteund door enig ander bewijsmiddel.

Ten aanzien van andere ontuchtige handelingen, zoals het inzepen van dit meisje en het tonen van zijn geslachtsdeel aan haar, zijn die ernstige bezwaren er wel. De rechter commissaris oordeelde dat er echter geen gronden zijn om voor die feiten de bewaring van de verdachte te bevelen.
Het OM in Lelystad gaat in hoger beroep tegen deze beslissing. De inverzekeringstelling van de verdachte is in het belang van het onderzoek met drie dagen verlengd.

Het OM streeft naar een behandeling van het hoger beroep door de raadkamer van de rechtbank in Lelystad op vrijdag 24 december aanstaande
Provincie:
Tag(s):