woensdag, 21. april 2010 - 16:05

Voortvluchtige veroordeelde Brit aangehouden in Amstelveen

Amstelveen

De politie heeft woensdagmiddag één van de zes op de site www.depolitiezoekt.nl gezochte Britse voortvluchtigen aangehouden. Dit heeft de politie woensdagmiddag bekendgemaakt.

Het gaat om de 30-jarige James Muldoon die veroordeeld is in Engeland terzake diefstal met geweldpleging. Hij moet nog 13 jaar en 3 maanden gevangenisstraf uitzitten. Dankzij tips van het publiek aan de politie en bij Meld misdaad Anoniem (0800-7000) kon de voortvluchtige Brit worden getraceerd en aangehouden.

De arrestatie werd uitgevoerd door rechercheurs van de Quick Response Unit van de Dienst Regionale Recherche. De door de Britse autoriteiten gezochte man werd in de tuin van de woning in Amstelveen waarin hij verbleef, aangehouden. De man is aangehouden op grond van een Europees Aanhoudings Bevel. Hij zal overgedragen worden aan het Openbaar Ministerie Amsterdam in verband met zijn overlevering aan de Britse autoriteiten.

Op 16 maart 2010 werd tijdens een persconferentie op het hoofdbureau van politie het startsein gegeven door commissaris Liesbeth Huyzer met het op de site www.depolitiezoekt.nl plaatsen van gezochte Britse voortvluchtigen. Hieronder twee quotes van: Liesbeth Huyzer, commissaris van politie bij Amsterdam-Amstelland (lid van de korpsleiding en verantwoordelijk voor de opsporing).

"Wij zijn reeds zeer succesvol in het aanhouden van Britse voortvluchtigen. De laatste 1,5 jaar hebben wij er 25 gearresteerd. Wij willen niet dat deze criminelen zich in onze regio schuilhouden en daarom vragen wij de steun van het publiek om aan informatie te komen zodat we meer van deze voortvluchtigen Britten kunnen arresteren".

Mr.Herman Bolhaar, Hoofdofficier van justitie: "Amsterdam is een gastvrije stad, maar niet voor mensen met slechte bedoelingen. Uit eerdere zaken blijkt dat deze gezochten ook in Nederland strafbare feiten plegen. Met het aanhouden en overleveren van deze voortvluchtigen maken we Amsterdam veiliger."
Provincie:
Tag(s):