zondag, 3. januari 2010 - 19:23

Vrienden vechten in ijzig water voor levens kameraden

Vrienden hebben zaterdagavond hun twee kameraden gered, door in het ijzige water een auto omhoog te tillen.De 19-jarige automobilist en de 18-jarige inzittende, beiden uit Dokkum, raakten op de Burdaarderstrjitwei door nog onbekende reden van de weg en kwamen in de sloot terecht.

Zij waren in het gezelschap van vrienden die achter hen reden. De vrienden stopten direct en sprongen het water in om te helpen. Van de auto bleken alle portieren geblokkeerd waardoor de inzittenden niet uit het voertuig konden komen.

Met zijn allen hebben de vrienden het voertuig hoog weten te houden zodat de inzittenden met het hoofd boven water bleven. Nadat de brandweer gearriveerd was, hebben zij het voertuig opengebroken en konden de twee Dokkummers uit hun benaderde positie bevrijd worden.

Beiden zijn met onderkoelingsverschijnselen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De helpers, zijn opgevangen door bewoners van de Burdaarderstrjitwei waar zij droge kleding en een warme douche kregen aangeboden.
Provincie:
Tag(s):