vrijdag, 17. december 2010 - 18:11

Vrijdagavondspits complete chaos

Den Haag

De vrijdagavondspits is op een complete chaos uitgedraaid. Hevige sneeuwval in de Randstad leidde tot een monsterspits, aldus verkeersdiensten in ons land.

Automobilisten waren soms urenlang onderweg om thuis te komen. Niet iedereen kwam veilig thuis. Een nog onbekend aantal verkeersdeelnemers kwam in het ziekenhuis terecht. Zo raakte in Driebergen een automobilist onderkoelt toen zij met haar auto te water raakte.

De langste files stonden op de A9 Amstelveen-Alkmaar en op de A27 Gorinchem-Almere. Er stond rond 17.00 uur ruim 750 kilometer, goed voor vijf na drukste spits aller tijden. Een aantal files werden veroorzaakt doordat vrachtwagens viaducten niet meer opkwamen en dwars over de weg kwamen te staan.

De winterse neerslag is nog niet voorbij. Dit weekend wordt opnieuw sneeuw verwacht. Vooral van zondag op maandag zullen sneeuwbuien mogelijk de spits van maandag weer op de proef stellen. Het zal na verwachting wel minder druk worden op de wegen omdat veel mensen kerstvakantie vieren.
Provincie:
Tag(s):