maandag, 27. september 2010 - 15:32

VROM/WWI gebrand op brandveiliger studentenpanden

Amsterdam

Met de campagne ‘Wat doe JIJ bij brand?’ wil het ministerie studenten bewuster maken van de risico’s en hoe deze zijn te minimaliseren. VROM/WWI vindt brandveiligheid een belangrijk thema. ‘In het bijzonder in studentenpanden waar de brandveiligheid nog vaak te wensen overlaat’, meldt VROM maandag.

De kans op het winnen van de jackpot in de loterij is 1 op 10.000.000 en de kans op een huisbrand is 1 op 1000. De moeite waard dus om je hierin te verdiepen. Want je huisbaas kan wel zorgen voor een rookmelder maar uiteindelijk bepaalt ook je eigen gedrag hoe brandveilig je pand is. En zonder batterij of op de verkeerde plek is deze weinig effectief.

Op de site watdoejijbijbrand.nl/studenten kunnen studenten komende maanden tips en informatie vinden wat je als student kunt doen. Zo is er bijvoorbeeld een tip-je-huisbaas-applicatie waarmee studenten hun huisbaas kunnen wijzen op een speciale webshopactie met rookmelders tegen inkooptarief. Deze zijn vijf jaar geldig en hiermee richt het ministerie zich vooral op de nieuwkomers die gemiddeld vijf jaar over hun studie doen.

Het ministerie voert deze studentencampagne samen met de Nederlandse Brandwonden Stichting, de brandweer, het ministerie van BZK en in overleg met de landelijke studenten vakbond en de landelijke kamer van verenigingen. De campagne loopt tot de nationale rookmelderdag op 29 oktober.

Brandveiligheid is ook een van de vier thema’s waar de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) met het initiatief Check Je Kamer vanaf vandaag weer volop aandacht voor vraagt.
Provincie:
Tag(s):