donderdag, 4. november 2010 - 10:06

Vrouw aangehouden om fraude met zorgsubsidies

Lelystad

Het Openbaar Ministerie (OM) in Lelystad heeft samen met de politie Flevoland een vrouw (48 jaar) uit Lelystad aangehouden die wordt verdacht van fraude met zorgsubsidies en valsheid in geschrifte.

Ook zijn verschillende panden doorzocht en is onder leiding van het Bureau Ontnemingen OM (BOOM) beslag gelegd op diverse goederen, waaronder enkele woningen. De aangehouden verdachte zal vrijdag worden voorgeleid voor de rechter commissaris van de rechtbank in Lelystad.

De vrouw is directeur van een zorgorganisatie voor onder meer begeleid wonen. In de periode van 2007 tot heden, zijn er bij de politie Flevoland vijf aangiften en acht meldingen van slachtoffers tegen de organisatie van de verdachte binnengekomen. Het ging in deze gevallen om aangifte van verduistering, oplichting of valsheid in geschrifte.

Bij de doorzoeking en inbeslagname van de woningen heeft de politie de bewoners op de hoogte gebracht van de actie. Vooraf is met de betrokken zorgverzekeraar geregeld dat de bewoners die op zorg zijn aangewezen, de hulp blijven krijgen die ze nodig hebben. Het is niet uitgesloten dat er naar aanleiding van de aanhouding meer aangiften zullen volgen.
Provincie:
Tag(s):