vrijdag, 5. november 2010 - 12:41

Vrouw aangehouden voor vervalsen diploma’s

Leeuwarden

De politie heeft een onderzoek afgerond naar het vervalsen van diploma’s. Tijdens het onderzoek werd een 30-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden.

Tijdens het verhoor bekende de vrouw. Tegen haar is dan ook proces-verbaal opgemaakt.

Aanmelding studie Geneeskunde

In het voorjaar kreeg de Rijksuniversiteit in Groningen een aanmelding binnen van de 30-jarige vrouw uit Leeuwarden. Ze wilde graag de studie Geneeskunde aan de universiteit volgen. Bij haar aanmelding zaten diverse duplicaten van opleidingen en diploma’s, die vrouw indertijd had genoten dan wel met goed gevolg had afgerond. Na bestudering van haar dossier viel de Rijksuniversiteit een aantal dingen op. Zo bleek dat de vrouw het ingezonden VWO-diploma en de daarbij behorende cijferlijst had laten vervalsen om zo een toelatingsbeschikking te krijgen voor deelname aan de selectieprocedure voor de studie Geneeskunde. Er stonden namelijk twee verschillende data op het diploma en op de bijbehorende cijferlijst.

Onderzoek politie

De Rijksuniversiteit in Groningen informeerde de politie in Leeuwarden. Er volgde een onderzoek en de vrouw werd aangehouden. Tijdens de verhoren bekende de vrouw dat ze een vals VWO-diploma had gekocht. Daarnaast gaf de Leeuwardense toe dat ze ook een vals diploma voor Muziekdocent had aangeschaft. Beide diploma’s had de verdachte op een verkoopsite op internet aangeschaft. De valse diploma’s zijn in beslag genomen en tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):