woensdag, 17. februari 2010 - 17:52

Vrouw collecteerde voor zichzelf

Leeuwarden

De politie heeft met de aanhouding van een 25 -jarige inwoonster van Leeuwarden een omvangrijke oplichtingzaak opgelost. De vrouw wordt ervan verdacht diverse mensen te hebben opgelicht.

De vrouw collecteerde zogenaamd voor het “goede doel” op diverse plaatsen in Leeuwarden, zoals bij supermarkten en het voetbalstadion. Ook ging de vrouw langs de deuren van woningen. Zij deed zich voor als iemand die collecteerde namens haar zieke vriendin Nynke. Het geïnde geld zou dan worden gestort op de bankrekening van een ziekenhuis waar haar “vriendin Nynke” onder behandeling was van een ernstige ziekte. De vrouw had zogenaamd een stichting in het leven geroepen “Redt Nynke”.

In plaats van het geld over te maken, stak zij dit in eigen zak. De politie kwam de zaak op het spoor doordat een aantal mensen de zaak niet vertrouwde en direct de politie via 1-1-2 belde. Op dit moment zijn er al diverse aangiften door de politie opgenomen. De politie wil graag in contact komen met gedupeerden. Zij kunnen contact met de politie opnemen via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):