dinsdag, 13. april 2010 - 10:55

Vrouw gijzelt medewerker gasbedrijf

Den Haag

Politieagenten kregen maandag 12 april omstreeks 15.30 uur een melding dat er op de Parkweg een medewerker van een energiebedrijf vastgehouden werd in een woning, omdat hij de elektriciteit kwam afsluiten.

De medewerker moest het gas en de elektriciteit afsluiten omdat er nog een bedrag van 42.000 euro openstond. De 65-jarige bewoonster vertelde de agenten dat zij niets afwist van dit bedrag en daarom zelf de politie had gebeld. Zij wilde de man aanhouden omdat hij zonder toestemming de elektriciteit had afgesloten. De deur van de woning had zij met een sleutel afgesloten, zodat de medewerker niet weg kon gaan.

Betalingsregeling
De vrouw gaf aan dat zij eerst een betalingsregeling wilde treffen met het energiebedrijf, dan pas mocht de medewerker de woning verlaten. Zij probeerde te bellen met het energiebedrijf, maar dat mislukte omdat de stroom inmiddels was afgesloten.

aangifte vrijheidsberoving
De agenten bleven in de woning om de medewerker van het energiebedrijf, een 52-jarige man uit Den Haag, de gelegenheid te geven om zijn werk af te maken. Toen hij klaar was vertelde de Hagenaar dat hij aangifte van wederrechtelijke vrijheidsberoving wilde doen. De 65-jarige vrouw werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau om een verklaring af te leggen. Zij kon later met een proces-verbaal op zak weer naar huis.
Provincie:
Tag(s):