dinsdag, 14. december 2010 - 21:13

Vrouw met hamer geslagen tijdens beroving in trein

Utrecht

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) stelt een onderzoek in naar een incident in de trein van Den Dolder naar Utrecht, waarbij een vrouw op dinsdag 14 december 2010 omstreeks 15.30 uur met een hamer op haar hoofd is geslagen en van haar mobiele telefoon is beroofd.

De 21-jarige vrouw maakt het naar omstandigheden goed. Zij is door ambulancepersoneel op het station Utrecht Overvecht aan twee hoofdwonden behandeld en hoefde niet te worden opgenomen in het ziekenhuis. De politie Utrecht heeft een 17-jarige vrouw aangehouden. Zij maakte deel uit van een groepje van vijf personen dat bij het incident betrokken was. De vier mannen van dit groepje zijn gevlucht en een vijfde man hielp hen daarbij door een raam van de trein te forceren.

De Spoorwegpolitie van het KLPD wil graag in contact komen met mensen die getuigen zijn geweest van het incident of mogelijk de vluchtende mannen (her)kennen. Zij kunnen contact opnemen op telefoonnummer 030-2347380 (Spoorwegpolitie Utrecht).

De mannen zijn allen licht getint en droegen zwarte jassen, sommige van het merk Nickelson, donkerblauwe spijkerbroeken en waren in de leeftijd van 15 tot 20 jaar. Eén van de verdachten had een zilverkleurig tasje met rode hengsels van het merk Esprit bij zich, waar de hamer uit tevoorschijn kwam.

Zij zijn op spoor 3 op Utrecht Overvecht uit de trein gevlucht. De trein kwam uit Den Dolder.
Provincie:
Tag(s):