zaterdag, 5. juni 2010 - 13:35

Vrouw overleden na brandstichting woning

Dorst

De 48-jarige bewoonster van een woning aan de Hazelaarstraat, die zaterdagochtend ernstig gewond raakte bij een brand in haar woning, is zaterdag in de loop van de dag aan haar verwondingen bezweken. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Brandstichting
Haar 49-jarige vriend en zijn 14-jarige dochter liepen door de brand inhalatieproblemen op en werden één nacht ter observatie opgenomen in een ziekenhuis in Breda. De politie gaat uit van brandstichting. Een team rechercheurs onderzoekt de zaak.

De hulpdiensten spoedden zich, zaterdagochtend rond 04.00 uur naar de Hazelaarstraat na een ontvangen melding van een brand in een woning. De bewoners zouden op dat moment nog in het pand aanwezig zijn.

Agenten die als eerste ter plaatse waren troffen op het dak de 49-jarige man en zijn 14-jarige dochter aan. Zij hadden zichzelf tijdig in veiligheid kunnen brengen door het huis via de eerste verdieping te verlaten. De man deelde de agenten mede dat zijn 48-jarige vriendin nog in de woning was.

Door de enorme rookontwikkeling lukte het de politie niet het pand binnen te gaan. De brandweer startte direct met bluswerkzaamheden en trof in de woning de gewonde vrouw.
Provincie:
Tag(s):