woensdag, 20. oktober 2010 - 9:11 Update: 08-07-2014 0:28

Vrouwelijke rappers bestaan nog

Sinds het begin van de jaren '90 beschikt Nederland over een groeiende Hiphop scene. Anno 2010 wordt er gesproken over Urban. Rappers schieten als paddenstoelen uit de grond en Mixtapes worden als warme broodjes verkocht via internet.

Het werd tijd dat een vrouwelijke rapper van zich liet horen. Gin Dutch is een vrouwelijke rapper die met een tegen antwoord komt.

"Ik heb de afgelopen periode veel gereisd en ben door heel Nederland geweest om mijn muziek te promoten ik merk dat er echt behoeft is aan een Female MC" aldus Gin Dutch na een optreden in Utrecht. "Dames houden ook van Urban en maken in hun leven allemaal dingen mee waar over gesproken mag worden".

Met haar muziek probeert ze het gat te dichten tussen mannen en vrouwen in de Urban scene. Dat er veel gaat veranderen binnen de Hiphop/Urban stroming is zeker. Samenwerkingen van Urban artiesten met House DJ's, meer mixtapes, betere kwaliteit en nieuwe artiesten waaronder Gin Dutch die een poging wagen om door te breken.

Haar Mixtape European Girl wordt in februari 2011 gereleased. Voor die tijd zal Gin Dutch optredens geven door het hele land.
Categorie:
Tag(s):