donderdag, 25. november 2010 - 18:19

Vrouwen aangehouden voor vermoeden van zakkenrollerij

Brunssum

De politie heeft woensdag in Brunssum drie vrouwen aangehouden die zich verdacht ophielden bij de pinautomaat in de plaatselijke HEMA-vestiging.

Twee van hen observeerden pinklanten, maar hadden niet in de gaten dat ze op hun beurt bespied werden door agenten in burger. De politie is de laatste tijd extra alert vanwege de vele gevallen van zakkenrollerij in het centrum van Brunssum. Toen twee van hen achter een oudere dame aangingen die net geld uit de automaat had gehaald, greep de politie in.

De vrouwen - in de leeftijd van 15, 27 en 28 jaar en afkomstig uit Frankrijk, Joegoslavië en Hongarije - trokken de aandacht van de onopvallende patrouille door schijnbaar doelloos winkel in winkel uit te lopen. Bovendien voldeden ze aan het profiel van de zakkenrollers die de laatste tijd actief zijn in het centrum van Brunssum.

Toen de vrouwen in de gaten kregen dat ze door de politie werden gevolgd, zetten twee van hen het op een lopen. Ze werden al gauw ingehaald door de agenten in burger, maar boden hevig verzet hevig tegen hun aanhouding. De derde vrouw probeerde het toegesnelde publiek op te hitsen tegen de politie en werd meegenomen omdat ze de aanhouding van haar metgezellen probeerde te verhinderen.
Provincie:
Tag(s):